בצק קלתית (בצק פריך מתאים לקיש)
מצרכים
- 250 גרם קמח
- 125 גרם חמאה/מחמאה
- 1/2 כפית מלח
- 1 יח' ביצים (אפשר רק חלמונים)
- 20 מ"ל מים
הוראות
- במיקסר עם וו גיטרה נשים את הקמח, מלח ומרגרינה ונערבב במהירות נמוכה עד לקבלת פרורים
- נוסיף את הביצים ומים ונמשיך לעבד את הבצק עד לקבלת בצק אחיד
- נעטוף בניילון נצמד ונכניס למקרר למינימום של 30 דקות להתקררות הבצק
- כדי שנוכל ליצור את תחתיות הבצק נחלק את הבצק ל-2, נקמח את משטח העבודה ונרדד את הבצק לגודל התבנית בתוספת שוליים
- נכניס את הבצק לתבנית נהדק פינות ונחורר עם מזלג