חזה עוף בטמפורה עם רוטב צ'ילי מתוק
ציוד
- מחבת ווק (או רגיל)
- קערה
מצרכים
- 2 יח' פרפרי חזה עוף פרוסים לקוביות
- 1 יח' כוס קמח מנופה
- 1 חצי כוס קורנפלור
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה
- 1 יח' ביצה
- 1 יח' כוס מים קרים
- מלח ופלפל לפי הטעם
לרוטב צ'ילי
- 2 יח' שיני שום כתושות
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 כף סילאן
- 1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק
- 1 כף מים חמים
- מלח פלפל לפי הטעם
- שומשום בנדיבות
הוראות
- בקערה גדולה ובעזרת מטרפה ידנית נערבב את הקמח עם קורנפלור, סודה לשתייה, מלח ופלפל, ביצה ומים קרים עד לבלילה חלקה וללא גושים.
- את קוביות חזה העוף נכניס לקערת הבלילה, נכסה בניילון נצמד ונקרר במקרר במשך חצי שעה.
- לאחר חצי שעה, נחמם שמן עמוק במחבת ונטגן את קוביות חזה העוף בטמפורה עד להזהבה.
הכנת רוטב צ'ילי
- במחבת קטנה נחמם מעט שמן ובו נטגן את שיני השום עד לרתיחת השמן.
- נוסיף למחבת פפריקה, סילאן, רוטב צ'ילי וכף מים חמים. נערבב היטב ונוסיף מלח ופלפל.
- נבשל 5 דקות על אש נמוכה, נכניס את קוביות חזה העוף בטמפורה, נערבב בעדינות לאיחוד העוף והרוטב ונבשל עוד 5 דקות על אש נמוכה.
- נפזר שומשום בנדיבות.