לחמניות המבורגר
מצרכים
- 300 גרם מים
- 30 גרם שמן
- 500 גרם קמח מנופה
- 10 גרם שמרים יבשים
- 30 גרם סוכר
- 10 גרם מלח
- 1 יח' ביצה להברשה
- 50 גרם שומשום לקישוט
הוראות
- שמים בקערת מיקסר מים ועליו את הקמח השמרים והסוכר
- לשים כמה דקות עד לקבלת רשת גלוטן טובה ( רשת גלוטן - שניתן למתוח את הבצק לאט לאט עד שתהיה דקה ממש ולא תקרע )
- ממשיכים ללוש במיקסר ולאט לאט מוסיפים את השמן במזיגות קטנות ונותנים לבצק לספוג אליו את השמן בין כל מזיגה למזיגה
- מוסיפים את המלח תוך כדי המשך הלישה במקסר
- ממשיכים ללוש במיקסר עוד כ2-3 דקות במהירות בינונית
- מכסים בניילון את המכסה של קערת המיקסר ומתפיחים עד להכפלת הנפח
- יוצרים צורות רצויות (עגולות) כגודל אגרוף וכמה שיותר חלקות ולוחצים קלות מאוד למעלה כדי לקבל צורה של הלחמניה שאנו רוצים
- מברישים בביצה ומקשטים בשומשום
- מכניסים לתנור בחום של 180-200 מעלות לכ30-40 דקות
הערות
הערות :
בודקים את תחתית הלחמנייה כדי לדעת אם היא מוכנה עד לקבלת תחתית של הלחמנייה בצבע חום קל
מתכון להמבורגר מעולה לחצו כאן