צלי בקר ברוטב
מצרכים
- 1 יח' נתח מספר 5
- 4 כפות שמן
- 1 יח' בצל לבן
- 10 יח' פטריות שמפיניון
- 1 יח' גזר
- 1 ראש שום
- 4 ליטר ציר בקר
- 4 יח' עלי דפנה
- 6 יח' גרגירי פילפל אנגלי
- 5 יח' ענפי טימין
- מלח/פלפל
הוראות
- למחבת לוהטת מוסיפים שמן וצורבים את נטח הבשר עד להשחמה מלאה
- מוסיפים בצל, גזר ושום חתוחים גס ומאדים קלות
- מוסיפים את הנוזלים עד כיסוי הבשר במלואו
- מוסיפים חומרי טעם ועשבי טיבול
- מבשלים כשעתיים/שעתיים וחצי עד שהבשר מתרכך
- חשוב לבדוק במהלך הבישול את כמות הנוזלים ובמידת הצורך אפשר להוסיף מים/ציר
- כשהבשר מוכן מוציאים אותו מהנוזל ומסננים את הציר שנוצר במהלך הבישול
- מביאים את הציר לרתיחה ומתקנים טעמים עם מלח/פלפל ומוזגים על הנתח
הערות
אפשרות הגשה:
לפרוס פטריות ולהקפיץ עם מעט שמן
במקביל לפרוס את הבשר ולהוסיף עליו פטריות יחד עם הציר שבו בושל הבשר
לפרוס פטריות ולהקפיץ עם מעט שמן
במקביל לפרוס את הבשר ולהוסיף עליו פטריות יחד עם הציר שבו בושל הבשר