מרק ראמן
ציוד
- 1 סיר בישול
מצרכים
- 1.8 ליטר מים
- 2 יח' אצת קומבו שטופות היטב
- 1/2 ק"ג עצמות עוף גרונות וכנפיים
- 3 ס"מ ג'ינג'ר פרוס (אמנסה)
- 5 יח' בצל ירוק שלם
- 8 יח' פטריות שיטאקה יבשות
- 1 יח' גזר פרוס (אמנסה)
- 3 ס"מ כרישה פרוס (אמנסה)
לתיבול
- 100 מ"ל סויה יפני
- 100 מ"ל מירין
- 50 מ"ל סאקה
- 1 כף מיסו בהיר
- 3 כפות שמן שומשום
מרכיבי המנה
- 1 יח' חזה עוף
- 2 כפות סויה
- 2 כפות מירין
- 2 יח' ביצים
- 1 חופן נבטים סיניים
- 1/2 כוס גרגרי תירס
- 2 יח' אצת נורי
- 5 יח' פטריות שיטאקה פרוסות
- 1/2 כוס שעועית ירוקה פרוס
- 2 יח' בצל ירוק פרוס
- 100 גרם אטריות ראמן מבושלות
הוראות
למרק
- בסיר עמוק מביאים מים לרתיחה
- מוסיפים את אצת קומבו ופטריות שיטאקה
- מבשלים 20 דקות ומוציאים את הקומבו
- מוסיפים את שאר המרכיבים ומבשלים על אש בינונית נמוכה כשעה וחצי עד שעתיים, ומסננים
לתיבול
- מערבבים את כל המרכיבים למעט השמן
לשאר מרכיבי המנה
- 1 חזה עוף מתובל ב2 כפות סויה ו-2 כפות מירין וצרוב מ-2 הצדדים עד לעשיה מלאה, פורסים דק
- 2 ביצים - מביאים סיר עם מים לרתיחה, מכניסים את הביצים ומבשלים 7 דקות בדיוק ומעבירים למי קרח וחותחים לחצי
- חופן נבטים סיני
- חצי כוס גרגרי תירס
- 2 יח' אצת נורי
- פטריות שיטאקה פרוסות ללא הרגל (מהמרק)
- חצי כוס שעועית ירוקה פרוסה
- 2 יח' בצל ירוק פרוס
- 100 גרם אטריות ראמן מבושלות
הרכבת המנה
- מוזגים לכל קערת מרק 2-3 כפות מתערובת התיבול וכפית שמן שומשום
- יוצקים מרק ומוסיפים את שאר המרכיבים מסביב לצלחת בתוך המרק
הערות
סידור הצלחת בדומה לתמונה