Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
חלה (חלת כורכום)
הדפס מתכון
Pin מתכון
Course
בצקים, כללי, מאפים
מצרכים
500
גרם
קמח לבן
10
גרם
שמרים יבשים
50
גרם
סוכר
1
יח'
ביצה
60
מ"ל
שמן
1
כפית
כורכום
1
כפית
גרגירי כוסברה
10
גרם
מלח
230
מ"ל
מים
הוראות
שמים בקערת מיקסר מים וקמח ולשים כ-3 דקות
מוסיפים את השמרים והסוכר ולשים עוד כ-2 דקות
מוסיפים את המלח ואת הכורכום וממשיכים ללוש עוד כ7-8 דקות במהירות בינונית
מוסיפים במזיגות קתנות את השמן כדי לתת לבצק זמן לספוג את השמן
מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח
יוצרים צורות רציות ומברישים בביצה ומקשטים בשושמשום ומניחים בצד להתפחה נוספת
מניחים בתנור שחומם ל-200 מעלות עד להזהבה
להוריד ל180 מעלות עד סיום האפיה
Keyword
חלה (חלת כורכום)