Go Back
Print
Recipe Image
Equipment
Smaller
Normal
Larger
מסבחה שעועית לבנה
הדפס מתכון
Pin מתכון
Course
כללי, מנה ראשונה, מנת פתיחה, תוספת למנה
Cuisine
ישראלי, ערבי
Servings
2
ציוד
1 קערה
מצרכים
1
כוס
שעועית לבנה מושרית לילה
1/4
כפית
סודה לשתיה
1/4
כוס
שמן זית
1/4
כוס
טחינה גולמית
1/4
יח'
פלפל ירוק חריף
קצוץ
1
כפית
מיץ לימון
1
שן
שום
כתוש
1/4
צרור
פטרוזיליה
מלח
הוראות
מסננים את השעועית ממי ההשריה ושוטפים היטב
מניחים בסיר עם הסודה לשתייה ומוסיפים מים בכמות כפולה מגובה השעועית
מוסיפים שמן זית ומביאים לרתיחה
מנמיכים את האש ומבשלים כשעה וחצי עד שהשעועית רכה אך לא מתפוררת
ממשיכים לבשל עוד כחצי שעה מסננים ומעבירים לקערה
מוסיפים לקערה את הטחינה, מלח ומיץ לימון ומערבבים תוך כדי מעיכה ( ניתן להשתמש במיקסר בפולסים)
הגשה:
מניחים את המסבחה בצלחת ויוצקים מעל שמן זית ופטרוזיליה קצוצה
Keyword
מסבחה שעועית לבנה