Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
מתכון לפיתה
הדפס מתכון
Pin מתכון
Course
בצקים, כללי, מאפים, תוספת למנה
מצרכים
1
ק"ג
קמח שטיבל 2
15
גרם
סוכר
15
גרם
מלח
650
גרם
מים
30
גרם
שמרים טריים
הוראות
שמים את כל המרכיבים בקערת המקסר חוץ מהמלח ולשים במהירות נמוכה כ-2 דקות
מוסיפים את המלח פנימה ומעבדים במהירות בינונית עוד כ-5 דקות
מעבירים למהירות נמוכה ולשים עוד כ-8 דקות נוספות כאשר כל 2 דקות עוצרים והופחים את הבצק
מחלקים לכדורים במשקל של בערך 60-70 גרם לפיתה קטנה ו120-130 גרם לפיתה רגילה לכל כדור ומתפיחים במשך 45 דקות בחום של 30 מעלות
משתחים לעיגול ומתפיחים פעם נוספת כ-20 דקות
מחממים תנור לחום מקסימאלי (270-300) כאשר המגשים/האבן מתחממים גם כן
מקמחים את הפיתות היטב וכן את המשתחים החמים ואופים בתנור עד לקבלת צבע + בטן תפוחה (3-5 דקות) מקררים ומגישים
Keyword
מתכון לפיתה