מדליוני פילה עם בטטה צלויה במילוי ראגו ירוקים ברוטב ערמונים
מצרכים
- 250 גרם פילה בקר
- 3 יח' בטטה בינונית
- מלח גס
מילוי ראגו
- 1/4 יח' כרישה קצוצה
- 1 חבילה מנגולד
- 1 כוס תרד
- 2 שיני שום
- 1 יח' בצל ירוק קצוץ
- מלח/פלפל שחור
רוטב
- 1 כף שמן זית
- 1 יח' בצל סגול
- 1 כף דבש
- 50 גרם דבש או סוכר
- 1 ענף טימין
- 1 חב' ערמונים קלופים
- 300 מ"ל ציר בקר
- 100 מ"ל ברנדי
הוראות
- צורבים את פילה הבקר משני הכיוונים
בטטה
- צולים את הבטטה על מצע של מלח גס בחום 200 מעלות עד ריכוך
- חורצים חריץ לאורך ופותחים מעט את הבטטה (בחלקו העליון)
ראגו
- מאדים בשמן את הכרישה
- מוסיפים שום וגבעולי המנגולד (החלק הלבן) ומאדים לעוד דקה
- מוסיפים את הבצל הירוק והתרד ומתבלים
- מקפיצים לעוד 2 דקות נוספות
- מכניסים לתוך הבטטה את הראגו תוך השארת גבעה מלמעלה
רוטב
- מטגנים בצל עם מעט שמן עד הזהבה
- מוסיפים פלפל שחור, דבש וסוכר ומערבבים מעט
- מוסיפים ברנדי ומאדים מעט
- מוסיפים ציר בקר וערמונים ומצמצמים
- מוסיפים טימין ומלח
הרכבה
- מניחים את הבטטה ולידה את הפילה בקר ויוצקים את הרוטב באמצע