מרק בצל צרפתי
ציוד
- סיר בישול
מצרכים
- 2 יח' בצל חתוך חצאי פרוסות (חצי אמנסה)
- 2 גבעולי טימין רק העלים
- 2 יח' שיני שום קצוץ
- 15 גרם קמח מושחם
- 1.5 ליטר ציר ירקות/עוף
- 150 מ"ל יין לבן
- 25 גרם מחמאה
חומרי טעם
- 1 קורט מלח
- 1 קורט פלפל שחור
- 1 קורט אגוז מוסקט
- 25 מ"ל סויה
הוראות
- מחממים את המחמאה בסיר ומוסיפים את הבצל
- מאדים עד לקבלת בצל שחום אך לא שרוף באש נמוכה
- נוסיף את השום והטימין ונאדה עוד כ-2 דקות
- נוסיף את הקמח לקבלת השחמה
- נפתח את הרביכה באמצאות יין, נוסיף את הנוזלים ונבשל כ-20 דקות על אש בינונית עד נמוכה
- נתבל באמצעות סויה ונתקן לפי הצורך
- 10 דקות לקראת הסוף נוסיף תבלינים
- מומלץ להגיש את המרק בקערת לחם
הערות
למתכון לקערת לחם לחצו כאן