מתכון פסטה בסיסי

  • on 1 באפריל 2022
  • Likes!

מתכון פסטה בסיסי

Course בצקים, כללי, מנה ראשונה, מנת בניים, מנת פתיחה, תוספת למנה

מצרכים
  

  • 250 גרם קמח שטיבל 2
  • 250 גרם קמח סמולינה
  • ( או להשתמש ב 500 גרם לקמח פסטה )
  • 5 יח' ביצים (רק החלמונים)
  • 1 יח' ביצה
  • 200 מ"ל מים
  • 1 כפית מלח

הוראות
 

  • לתוך מיקסר עם וו גיטרה שמים את סוגי הקמחים או לחילופין את קמח הפסטה (ניתן לרכוש ברשתות)
  • מוסיפים שמן, מלח וביצה שלמה ומערבבים כ- 2 דקות
  • מוסיפים את החלמונים וממשיכים לערבב
  • מוסיפים לאט לאט את המים וממשיכים לערבב
  • מוציאים את בצק למשטח עבודה מקומח מעט ומעבדים היטב עם הידיים עד שהבצק יהיה מעט קשה
  • עוטפים את הבצק בנילון נצמד ומכניסים למקרר למנוחה לכ- 30 דקות
  • מחלקים את הבצק ל- 4 חלקים ומרדדים באמצעות מכונתהפסטה עם מינימום קמח (לקמח מעט את הבצק ואת המכונה)
  • מרדדים לעלה, מוציאים ומקפלים ל- 2 מקמחים מעט ומכניסים שוב למכונת הפסטה כשהפתח של הבצק נכנס ראשון למכונה (לשנות עובי היריעה)
  • חוזרים על הפעולה של הרידוד קיפול ל- 2 קימוח קל והכנסה למכונת הפסטה 4 פעמים ברצף תוך שינוי מתמיד של עובי היריעה (קיימים בין6-9 עוביים שונים לרידוד הבצק)

חיתוכים

  • לפטוצ׳יני (רצועות דקות ורחבות) – מחלקים את הרצועה הארוכה ל – 4 מעבירים את הידית של מכונת הפסטה לאופציה לחיתוך ספגטי פטוצי׳ני, יצא לנו רצועות דקות ורחבות, מיד לשים אותן על משטח מקומח ולקמח אותן ע״מ שלא ידבקו אחת לשניה.
  • לשערות מלאך (אנגיולטו) (שערות דקיקות ביותר)– מעבירים את הידית שלל מכונת הפסטה לאופציה ומכניסים רבע מהרצועה של הבצק, מקמחים את הרצועות ומניחים על המשטח המקומח בנפרד.

בישול

  • יש לבשל את הפסטה רק לאחר שהרוטב כבר מוכן.
    שמים בסיר הרבה מים ומלח ומביאים לרתיחה. מכניסים את הפסטה הטריה לבישול של כ- 2 דקות – עד שהם צפים למעלה ומיד להוציא ישירות לרוטב שהוכן.
  • ניתן להסמיך את הרוטב שהוכן ע״י הוספת מי בישול של הפסטה.

הערות

ניתן להכין מהרצועות גם רביולי (מתכון באתר שלנו), טורטליני (פירוט תחת מתכון מילוי הרביולי), פרפרדלה (פירוט תחת מתכון מילוי הרביולי)
למתכון לרוטב בולונז לחצו כאן
כדי להבין את צורות החיתוך שמופיעות כאן פתחנו לכם עמוד מסודר עם כל השמות וההסברים של צורות החיתוך.
לדף צורות חיתוך לחצו כאן
Keyword מתכון פסטה בסיסי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דירוג מתכונים




Don't Miss! random posts ..

דילוג לתוכן