מאפה בוקר - בריוש ים תיכוני
מצרכים
- 500 גרם קמח
- 5 יח' ביצים
- 250 גרם חמאה/מחמאה
- 80 גרם סוכר
- 1 כף שמרים
- 1 קורט מלח
- 40 מ"ל חלב/חלב שקדים
הוראות
- בקערת מיקסר שמים קמח, סוכר, שמרים, ביצים שלמות וחלב
- מערבבים במהירות בינונית בעזרת וו הלישה כ3-4 דקות עד לקבלת כדור בצק אחיד
- מוסיפים קורט מלח ומתחילים להוסיף בהדרגה את החמאה הקרה החתוכה לקוביות בהדרגה עד לקבלת בצק חלק ואחיד
- לאחר שהוספנו את כל החמאה למיקסר מעלים את מהירות המיקסר למהירות בינונית גבוהה וממשיכים ללוש את הבצק עד לקבלת בצק חלק ומבריק שנפרד מדפנות הקערה
- מקררים את הבצק כשהוא מכוסה במקרר עד לשימוש