פסטה בקרם בצלים מקורמלים
ציוד
- 1 סיר
- 1 מחבת
מצרכים
- 400 גרם פסטה
- 3 כפות שמן זית
- 30 גרם חמאה
- 30 גרם גבינת פרמז׳ן פקרוני מגורדת
- 3 יח' בצלים גדולים פרוסים
- 6 יח' שיני שום קצוצים
- 1 צרור עירית קצוצה
- 200 מ"ל שמנת להקצפה 38%
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 1/2 כפית אגוז מוסקט
הוראות
- מטגניםטוב טוב את הבצלים עם השמן והחמאה עד לקבלת צבע חום יפה ומקורמל.
- לקראת סוף הטיגון מוסיפים את השום ומטגנים הכל ביחד לעוד כמה דקות על להבה נמוכה.
- מעבירים את הבצל למעבד מזון, מוסיפים את השמנת ומתבלים במלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט וטוחנים הכל עד לקבלת מרקם חלק.
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן על החבילה.
- שופכים את הרוטב למחבת או לסיר ומוסיפים את הפרמז׳ן וכחצי כוס ממי הבישול של הפסטה.
- מעבירים את הפסטה לרוטב ומערבבים עד לאיחוד כ-2 דקות.
- מפזריםמעל המנה עירית קצוצה ועוד קצת פרמזן.
הערות
הערות והמלצות:
-אל תטחנו את כל הבצל, תשמרו לכם מעט בצד כדי לפזר מעל הפסטה, זה מוסיף המון טעם.
-אפשר להוסיף את הפרמז׳ן למעבד מזון ולטחון את הכל ביחד.
-אם אתם מכינים חבילת פסטה שלמה של 500 גרם תשתמשו בכל המיכל שמנת 250 מ״ל ותוסיפו עוד קצת ממי הבישול של הפסטה.
-ממליץ לפזר מעל גם שבבי בצל, ניתן לקנות בכל סופר.
-אל תטחנו את כל הבצל, תשמרו לכם מעט בצד כדי לפזר מעל הפסטה, זה מוסיף המון טעם.
-אפשר להוסיף את הפרמז׳ן למעבד מזון ולטחון את הכל ביחד.
-אם אתם מכינים חבילת פסטה שלמה של 500 גרם תשתמשו בכל המיכל שמנת 250 מ״ל ותוסיפו עוד קצת ממי הבישול של הפסטה.
-ממליץ לפזר מעל גם שבבי בצל, ניתן לקנות בכל סופר.