שווארמה הודו
מצרכים
- 2 ק"ג כרעיים הודו נקבה מפורק מהעצם ללא עור
- 300 גרם שומן כבש פרוס דק
- 1 יח' בצל שלם מקולף
- 1 יח' עגבנייה
- 5 שיני שום
- 1/4 כוס חומץ
- 1/4 כוס שמן
תערובת תבלינים לשווארמה
- 100 גרם פלפל אנגלי טחון
- 100 גרם מוסקט
- 100 גרם הל
- 50 גרם ציפורן
- 20 גרם חוויג צהוב
- 20 גרם עמבה
- 5 גרם מלח
- 5 גרם פלפל שחור
ניתן לדלג על כל התבלינים לשווארמה ע"י קניה של תבלין לשווארמה מוכן
הוראות
- פותחים את הכרעיים לפרפר דק ככל שאפשר ומפזרים מעליהם תבלין לשווארמה בנדיבות
- מסדרים מעל שיפוד שכבה של הודו ועל השכבה מוסיפים שיכבה דקה של שומן כבש וכך מסדרים את השכבות עד לסיום הבשר
- בסיום מניחים בסוף השיפוד את העגבנייה והבצל בשלמותם
- מעבירים את השיפוד למכונת השווארמה או לחילופין לתוך תנור בחום מכסימלי
- כאשר הבשר מוכן פורסים את השכבות החיצוניות בהדרגה עד לשכבות הפנימיות לפי קצת המוכנות
שווארמה הודו