מתכון פסטה בסיסי
מצרכים
- 250 גרם קמח שטיבל 2
- 250 גרם קמח סמולינה
- ( או להשתמש ב 500 גרם לקמח פסטה )
- 5 יח' ביצים (רק החלמונים)
- 1 יח' ביצה
- 200 מ"ל מים
- 1 כפית מלח
הוראות
- לתוך מיקסר עם וו גיטרה שמים את סוגי הקמחים או לחילופין את קמח הפסטה (ניתן לרכוש ברשתות)
- מוסיפים שמן, מלח וביצה שלמה ומערבבים כ- 2 דקות
- מוסיפים את החלמונים וממשיכים לערבב
- מוסיפים לאט לאט את המים וממשיכים לערבב
- מוציאים את בצק למשטח עבודה מקומח מעט ומעבדים היטב עם הידיים עד שהבצק יהיה מעט קשה
- עוטפים את הבצק בנילון נצמד ומכניסים למקרר למנוחה לכ- 30 דקות
- מחלקים את הבצק ל- 4 חלקים ומרדדים באמצעות מכונתהפסטה עם מינימום קמח (לקמח מעט את הבצק ואת המכונה)
- מרדדים לעלה, מוציאים ומקפלים ל- 2 מקמחים מעט ומכניסים שוב למכונת הפסטה כשהפתח של הבצק נכנס ראשון למכונה (לשנות עובי היריעה)
- חוזרים על הפעולה של הרידוד קיפול ל- 2 קימוח קל והכנסה למכונת הפסטה 4 פעמים ברצף תוך שינוי מתמיד של עובי היריעה (קיימים בין6-9 עוביים שונים לרידוד הבצק)
חיתוכים
- לפטוצ׳יני (רצועות דקות ורחבות) – מחלקים את הרצועה הארוכה ל – 4 מעבירים את הידית של מכונת הפסטה לאופציה לחיתוך ספגטי פטוצי׳ני, יצא לנו רצועות דקות ורחבות, מיד לשים אותן על משטח מקומח ולקמח אותן ע״מ שלא ידבקו אחת לשניה.
- לשערות מלאך (אנגיולטו) (שערות דקיקות ביותר)– מעבירים את הידית שלל מכונת הפסטה לאופציה ומכניסים רבע מהרצועה של הבצק, מקמחים את הרצועות ומניחים על המשטח המקומח בנפרד.
בישול
- יש לבשל את הפסטה רק לאחר שהרוטב כבר מוכן.שמים בסיר הרבה מים ומלח ומביאים לרתיחה. מכניסים את הפסטה הטריה לבישול של כ- 2 דקות – עד שהם צפים למעלה ומיד להוציא ישירות לרוטב שהוכן.
- ניתן להסמיך את הרוטב שהוכן ע״י הוספת מי בישול של הפסטה.