מילוי לרביולי - בטטה אפויה ואגוזים
מצרכים
- 1 יח' בטטה
- 50 גרם איגוזי מלך/פקאן
- 5 עלי בזיליקום
- 2 כפות שמן זית
- מלח,פלפל שחור
הוראות
- אופים בטטה בשלמותה עם הקליפה על גבי מלח גס בתנורבטמפרטורה של 180 מעלות עד לריכוך מלא, מצננים, קולפים ומועכים לפירה
- מוסיפים לבטטה המעוכה אגוזים קצוצים, עלי בזיליקוםקצוצים, מלח, פלפל שחור ושמן זית ומערבבים הכל ביחד
הערות
בגדול הרביולי מורכב מ- 2 עגולים זהים בגודלם, על עגול אחד שמים במרכז את המילוי, מרטיבים מעט את שולי העיגול ומניחים מעל את העיגול השני, מהדקים סביב המילוי ומהדקים היטב סביב השוליים.
ניתן גם לעשות טורטליני – משתמשים בעיגול אחד, שמים במרכז את המלית, מרטיבים את השוליים מקפלים לחצי ומהדקים היטב, מחברים את 2 הקצוות אחת לשניה וכך נוצר הטורטליני.
ניתן לעשות פרפרדלה – מלבנים קטנים, מניחים באמצע המלבן אצבע ומקפלים את האמצע משני הכיוונים (מלמעלה ומלמטה) לכיוון האמצע היכן שהאצבע נמצאת ומהדקים וכך יצא צורת פרפר.
כדי להבין את צורות החיתוך שמופיעות כאן פתחנו לכם עמוד מסודר עם כל השמות וההסברים של צורות החיתוך.
לדף צורות חיתוך לחצו כאן