Go Back
Print
Recipe Image
Equipment
Smaller
Normal
Larger
ארנצ'יני - כדורי אורז
הדפס מתכון
Pin מתכון
Course
כללי, מנה ראשונה, מנת בניים, מנת פתיחה, תוספת למנה
Servings
2
ציוד
סיר
מחבת
מצרכים
2
כפות
שמן זית
1
כף
טימין
קצוץ
1
יח'
בצל
קצוץ דק
1/2
שורש
סלרי
קצוץ דק
2
שיני
שום
קצוצות
1
כוס
אורז אורבוריו
1.5
כוסות
תירס קפוא ומופשר
2
יח'
עגבניה
2
ליטר
ציר ירקות
1/4
כוס
יין לבן
(לא חובה)
רוטב
2
יח'
חלמונים
100
מ"ל
שמן
2
כפות
שמן זית
1
שן
שום
1
כפית
חרדל דיז'ון
2
כפיות
מיץ לימון/חומץ
פלפל צ'יפוטלה/1 כף מחית צ'יפוטלה, מלח, פלפל
הוראות
ארגצ'יני
טוחנים כוס גרגרי תירס למרקם גס
מחממים שמן זית בסיר ומאדים את הבצל והסלרי
מוסיפים שום, אורז וגרגרי תירס הנותרים ומערבבים
מוסיפים טימין ויין לבן עד שמתאדה
מוסיפים מצקת ציר ירקות עד לספיגה וכך מוסיפים כל כמה רגעים עוד מצקת ומצמצמים עד שהאורז 80% רך
מוסיפים את התירס הטחון וממשיכים לבשל עד שכמעט כל הנוזלים נספגים
מתקנים תיבול ומורידים מהאש
משתחים על מגש ומקררים לגמרי
יוצרים כדורים ומצפים אותם בקמח, ביצה ופרורי לחם
מטגנים בשמן חם עד לקבלת צבע זהוב
רוטב
לחתוך את העגבניה לשישיות ולתבל במעט שמן זית מלח ופלפל
לצלות בחום של 200 מעלות עד להזהבה ולהניח בצד
במעבד מזון להניח את החלמונים השום והחרדל לטחון ולהוסיף שמו לאט תוך כדי טחינה עד להווצרות קרם
להוסיף את שאר המרכיבים ולטחון עד קבלת קרם חלק
לתקן תיבול
הגשת המנה
לזלף את האיולי לכלי קטן ולהגיש לצד האנצ'יני
Keyword
ארנצ'יני - כדורי אורז