Go Back

ביגלה (מאפה)

Course בצקים, כללי, מאפים

מצרכים
  

  • 280-300 מ"ל מים
  • 1/2 ק"ג קמח מנופה
  • 10 גרם שמרים יבשים
  • 30 גרם סוכר
  • 10 גרם מלח

הוראות
 

  • בקערת מיקסר מניחים מים, קמח, שמרים וסוכר ומעבדים כ-5 דקות
  • מוסיפים את המלח וממשיכים לעבד עוד 5 דקות לבצק חלק וגמיש
  • מתפיחים למשך שעה
  • מחלקים לכדורים ומתפיחים לעוד חצי שעה
  • יוצרים חור ליצירת הבייגל ומבשלים בנוזל רותח (2 ליטר מים + 2 כפות סילאן + 2 כפות אבקת סודה לשתיה) כ-2 דקות משני הצדדים עד שהם צפים
  • מעבירים את הבייגלים החמים לתבנית עם נייר אפיה ומפזרים ממעל מלח/קצח/שומשום
  • אופים בתנור בחום של 200 מעלות כ-20 דקות

הערות

כדי להבין את צורות החיתוך שמופיעות כאן פתחנו לכם עמוד מסודר עם כל השמות וההסברים של צורות החיתוך.
לדף צורות חיתוך לחצו כאן
Keyword ביגלה (מאפה)