Go Back

ביף בורגיניון עם פטריות יער

5 from 1 vote
Course בקר, כללי, מנה עיקרית

מצרכים
  

  • 1 ק"ג שפונדרה חתוך לקוביות 3*3
  • 2 יח' גזר חתוך (מרפואה)
  • 2 יח' בצל חתוך (מרפואה)
  • 1 יח' שורש סלרי
  • 1 יח' שורש פטרוזיליה
  • 2 סלסלות פטריות שמפניון
  • 2 סלסלות פטריות פורטבלו
  • 100 גרם פטריות פורצ'יני מושרות כחצי שעה במים רותחים
  • 1 ליטר ציר בקר
  • 2 ענפים טימין
  • 1/2 ראש שום
  • 500 מ"ל יין אדום
  • 1 קורט מלח/פלפל
  • 100 גרם קמח
  • 100 מ"ל שמן

הוראות
 

  • מקמחים קלות את קוביות הבשר וצורבים אותם במעט שמן
  • כשהבשר משחים קלות מוציאים ומכניסים את ירקות המרפואה והשורשים לצריבה קלה
  • מוסיפים לסיר את הפטריות הטימין והשום וממשיכים לאדות עד שהפטריות מתרככות
  • מורידים משקע בעזרת היין ומצמצמים את רוב הנוזל
  • מחזירים לסיר את קוביות הבשר ומוסיפים את הציר עם נוזל הפטריות
  • מבשלים על אש קטנה כשעה וחצי לערך
  • אפשר להגיש מעל פירה תפו"א