Course כללי, מנה עיקרית, מנה ראשונה, מנת פתיחה, סלט, עוף
מצרכים
200גרם קוביות עוף משופדות על שיפוד יקיטורי
1כףסויה
4כפותמירין
רוטב סטה
3יח'בצלי שלוט
1יח'גזר
1/4יח'פלפל חריף
2שינישום
מעט גינג'ר קצוץ
100מ"לחלב קוקוס
200גרםחמאת בוטנים
20גרםדבש
מים לפי הצורך
1/2חב'אטריות שעועית
1גבעולבצל ירוק חתוך אמנסה אלכסון דק
100גרםשעועית ירוקה חתוכה אמנסה אלכסון
1כףפלפל ירוק חריףחתוך ג'וליין
1יח'בצל סגול
1/2צרורכוסברה
100גרםגזרחתוך ג'וליין
100גרםפלפל אדום חתוך ג'וליין
רוטב
2כפותסויה
2כפותמיץ לימון
בוטניןם קצוציםלפיזור ממעל להגשה
הוראות
עוף
לערבב את הסויה והמירין ולהבריש את העוף
להניח את העוף בצד למשך 30 דקות
רוטב סטה
מטגנים את המרכיבים של הרוטב לפי הסדר שמופיע ברשימה
מוסיפים את חלב הקוקוס וחמאת הבוטנים
מדללים עם מים לפי הצורך
מצמצמים וטוחנים כשהרוטב חם
מקררים ומסננים
מרתיחים מים בסיר ואז משרים את האיטריות ומיד סוגרים את האש וכשהאטריות רכות מסננים ומניחים בצד
מערבבים את האטריות (לאחר שהתקררו) עם מרכיבי הסלט ומתבלים
משפדים את קוביות העוף על השיפודי יקיטורי
מחממים מעט שמן במחבת וצורבים את שיפודי העוף משני הצדדים
להגשה
מניחים את השיפודים על צלחת וממעל יוצקים את הרוטב ומגישים את הסלט לצד השיפודים
להגשה (אפשרות נוספת)
לאחר שצלינו קצת את השיפודים בשמן משני הצדדים מעבירים את השיפודים לרוטב במחבת ומחממים את הרוטב פעם נוספת והפעם השיפודים גם בתוך המחבת לבישול קצר של 1-2 דקות, מסדרים את הסלט בצורת הר (כמו בתמונה) וממעל שמים את השיפודים ויוצקים את הרוטב ממעל
הערות
כדי להבין את צורות החיתוך שמופיעות כאן פתחנו לכם עמוד מסודר עם כל השמות וההסברים של צורות החיתוך.לדף צורות חיתוך לחצו כאן
Keyword יקיטורי עוף ברוטב סאטה על מצע של אטריות שעועית ושעועית ירוקה