Go Back

לחמניות המבורגר

Course בצקים, כללי, מאפים, תוספת למנה
Servings 2

מצרכים
  

  • 300 גרם מים
  • 30 גרם שמן
  • 500 גרם קמח מנופה
  • 10 גרם שמרים יבשים
  • 30 גרם סוכר
  • 10 גרם מלח
  • 1 יח' ביצה להברשה
  • 50 גרם שומשום לקישוט

הוראות
 

  • שמים בקערת מיקסר מים ועליו את הקמח השמרים והסוכר
  • לשים כמה דקות עד לקבלת רשת גלוטן טובה ( רשת גלוטן - שניתן למתוח את הבצק לאט לאט עד שתהיה דקה ממש ולא תקרע )
  • ממשיכים ללוש במיקסר ולאט לאט מוסיפים את השמן במזיגות קטנות ונותנים לבצק לספוג אליו את השמן בין כל מזיגה למזיגה
  • מוסיפים את המלח תוך כדי המשך הלישה במקסר
  • ממשיכים ללוש במיקסר עוד כ2-3 דקות במהירות בינונית
  • מכסים בניילון את המכסה של קערת המיקסר ומתפיחים עד להכפלת הנפח
  • יוצרים צורות רצויות (עגולות) כגודל אגרוף וכמה שיותר חלקות ולוחצים קלות מאוד למעלה כדי לקבל צורה של הלחמניה שאנו רוצים
  • מברישים בביצה ומקשטים בשומשום
  • מכניסים לתנור בחום של 180-200 מעלות לכ30-40 דקות

הערות

הערות :
בודקים את תחתית הלחמנייה כדי לדעת אם היא מוכנה עד לקבלת תחתית של הלחמנייה בצבע חום קל
 
מתכון להמבורגר מעולה לחצו כאן
Keyword לחמניות המבורגר