Go Back

מדליוני פילה עם בטטה צלויה במילוי ראגו ירוקים ברוטב ערמונים

Course בקר, כללי, מנה עיקרית, מנת פתיחה

מצרכים
  

  • 250 גרם פילה בקר
  • 3 יח' בטטה בינונית
  • מלח גס

מילוי ראגו

  • 1/4 יח' כרישה קצוצה
  • 1 חבילה מנגולד
  • 1 כוס תרד
  • 2 שיני שום
  • 1 יח' בצל ירוק קצוץ
  • מלח/פלפל שחור

רוטב

  • 1 כף שמן זית
  • 1 יח' בצל סגול
  • 1 כף דבש
  • 50 גרם דבש או סוכר
  • 1 ענף טימין
  • 1 חב' ערמונים קלופים
  • 300 מ"ל ציר בקר
  • 100 מ"ל ברנדי

הוראות
 

  • צורבים את פילה הבקר משני הכיוונים

בטטה

  • צולים את הבטטה על מצע של מלח גס בחום 200 מעלות עד ריכוך
  • חורצים חריץ לאורך ופותחים מעט את הבטטה (בחלקו העליון)

ראגו

  • מאדים בשמן את הכרישה
  • מוסיפים שום וגבעולי המנגולד (החלק הלבן) ומאדים לעוד דקה
  • מוסיפים את הבצל הירוק והתרד ומתבלים
  • מקפיצים לעוד 2 דקות נוספות
  • מכניסים לתוך הבטטה את הראגו תוך השארת גבעה מלמעלה

רוטב

  • מטגנים בצל עם מעט שמן עד הזהבה
  • מוסיפים פלפל שחור, דבש וסוכר ומערבבים מעט
  • מוסיפים ברנדי ומאדים מעט
  • מוסיפים ציר בקר וערמונים ומצמצמים
  • מוסיפים טימין ומלח

הרכבה

  • מניחים את הבטטה ולידה את הפילה בקר ויוצקים את הרוטב באמצע
Keyword מדליוני פילה עם בטטה צלויה במילוי ראגו ירוקים ברוטב ערמונים