נכניס את כל המצרכים למרינדה לקערה נערבב ונכניס את העופות להשריה של חצי שעה לפחות (עדיף שעה)
את החצילים מכניס לקערה נוסיף 1/4 כוס שמן זית וכפית מלח וחצי כפית פילפל שחור ונערבב כדי שהשמן ימרח היטב על כל החצילים
נכין תבנית עם נייר אפייה ונשפוך את החצילים על נייר האפייה ונפזר על כל המשטח
נכניס לתנור שחומם מראש 200 מעלות לחצי שעה עד השחמה
נוציא ונקרר את החצילים
בסיר רחב נחמם את השמן ונכניס את הבצל עד לשקיפות
נוסיף את הגמבות ונערבב לעוד 2 דקות
נוסיף את תפוחי האדמה ונערבב
נוריד את האש לבנוני ונוסיף את השום והפטריות נערבב טוב מדי פעם למשך עוד 4-5 דקות
נכסה את הסיר ונמתין עוד 5 דקות
בנתיים נכניס את כל התבלינים לקערה נוספת ונערבב טוב
נוסיף לסיר את העופות כשאנחנו מזיזים את הירקות כדי לפנות מקום לעופות ומעל יהיו הירקות
מוסיפים את כל התיבול עם המים החמים (חשוב שהמים יכסו את העופות אם לא יש להוסיף עוד קצת מים חמים)
מוסיפים את החצילים
מוסיפים חצי מכמות הפטרוזיליה בפיזור אחיד על הכל
מכסים את הסיר ומורידים לאש קטנה לשעה וחצי
לאחר שעה וחצי פותחים את הסיר ומגבירים את האש לבנוני כדי לצמצם את הנוזלים עד שיגיע לאמצע העוף (בערך 15-20 דקות)
10 דקות לפני סגירת האש לפזר את יתרת הפטרוזיליה.
בהצלחה :-)