Go Back

מתכון עוף עם חצילים ותפוחי אדמה

עוף עשיר בירקות בבישול הכי טעים שאכלתם

מצרכים
  

  • 4 יח' כרעיים עוף מושרה חצי שעה מראש במרינדה
  • 1 יח' גמבה אדומה חתוך לרצועות
  • 4 יח' תפוחי אדמה חתוחים לרבעים
  • 2 יח' חציל בינוני חתוך לרבעים
  • 1 יח' גמבה צהובה חתוך לרצועות
  • 1 חב' פטריות שמפניון חתוך לרבעים
  • 2 יח' בצל גדול חתוך לרצועות עבות
  • 5 יח' שיני שום קצוץ
  • 1.2 צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 3 כפות שמן

תיבול

  • 1 כף פפריקה
  • 1 כף אבקת מרק עוף
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כף תבלין גריל
  • 1 כוס מים חמים

למרינדה

  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 כפות פפריקה
  • 1/2 כף תבלין גריל
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור

הוראות
 

הוראות הכנה

  • נכניס את כל המצרכים למרינדה לקערה נערבב ונכניס את העופות להשריה של חצי שעה לפחות (עדיף שעה)
  • את החצילים מכניס לקערה נוסיף 1/4 כוס שמן זית וכפית מלח וחצי כפית פילפל שחור ונערבב כדי שהשמן ימרח היטב על כל החצילים
  • נכין תבנית עם נייר אפייה ונשפוך את החצילים על נייר האפייה ונפזר על כל המשטח
  • נכניס לתנור שחומם מראש 200 מעלות לחצי שעה עד השחמה
  • נוציא ונקרר את החצילים
  • בסיר רחב נחמם את השמן ונכניס את הבצל עד לשקיפות
  • נוסיף את הגמבות ונערבב לעוד 2 דקות
  • נוסיף את תפוחי האדמה ונערבב
  • נוריד את האש לבנוני ונוסיף את השום והפטריות נערבב טוב מדי פעם למשך עוד 4-5 דקות
  • נכסה את הסיר ונמתין עוד 5 דקות
  • בנתיים נכניס את כל התבלינים לקערה נוספת ונערבב טוב
  • נוסיף לסיר את העופות כשאנחנו מזיזים את הירקות כדי לפנות מקום לעופות ומעל יהיו הירקות
  • מוסיפים את כל התיבול עם המים החמים (חשוב שהמים יכסו את העופות אם לא יש להוסיף עוד קצת מים חמים)
  • מוסיפים את החצילים
  • מוסיפים חצי מכמות הפטרוזיליה בפיזור אחיד על הכל
  • מכסים את הסיר ומורידים לאש קטנה לשעה וחצי
  • לאחר שעה וחצי פותחים את הסיר ומגבירים את האש לבנוני כדי לצמצם את הנוזלים עד שיגיע לאמצע העוף (בערך 15-20 דקות)
  • 10 דקות לפני סגירת האש לפזר את יתרת הפטרוזיליה.
  • בהצלחה :-)