Go Back

פיתה צלויה לצד סלט ירקות צלויים עם טחינה סלק

זוגי
Course כללי, מנה ראשונה, מנת פתיחה, סלט
Servings 2

ציוד

  • 1 תנור אפיה וצליה
  • 1 קערה לתחינת סלק
  • 1 צלחת הגשה

מצרכים
  

לפיתה

  • 250 גר' קמח
  • 4 גר' שמרים יבשים
  • 170 מ"ל מים
  • 1 כף שמן
  • 1 כף סוכר

ירקות צלויים

  • 1 יח' בטטה חתוך לרצועות עבות (בטונט)
  • 1 יח' חציל פרוס (אמנסה)
  • 1 יח' שומר חתוך לרבעים
  • 1 יח' זוקיני/קישוא חתוך לרצועות עבות (בטונט)
  • 1 יח' עגבניה חתוך לרבעים
  • 1 יח' בצל פרוס עבה (אמנסה)
  • מלח, פלפל,שמן זית, טימין קצוץ לפי הטעם

לרוטב

  • 1 יח' סלק מבושל חתוך לקוביות קטנות ככל שאפשר
  • 100 גרם טחינה גולמית
  • 3 יח' שיני שום קצוץ
  • 1/2 יח' מיץ לימון
  • 1/2 כוס מים קרים
  • 1 קורט מלח, פלפל

הוראות
 

לפיתה :

  • מערבבים את חומרי הגלם לפיתה לבצק אחיד ומתפיחים כ 40 דקות
    לאחר ההתפחה מחלקים לעיגולים שווים (בשקילה) ומשטחים.
  • צולים את הפיתה עם מעט שמן מעל ווק הפוך.

ירקות צלויים :

  • לערבב כל ירק בנפרד עם התיבול ולהניח במגש ( את הבטטה בנפרד )
    לצלות בחום גבוה 230-250 מעלות עד להזהבה (בטטה 170 מעלות)

רוטב :

  • מכינים את הטחינה תוך כדי ערבוב כל החומרים יחד.
    מסדרים את הצלחת כאשר הפיתה מונחת בבסיס ומעליה הסלט ורוטב הטחינה.
Keyword פיתה צלויה לצד סלט ירקות צלויים עם טחינה סלק