Go Back
Print
Recipe Image
Equipment
Smaller
Normal
Larger
פיתה צלויה לצד סלט ירקות צלויים עם טחינה סלק
זוגי
הדפס מתכון
Pin מתכון
Course
כללי, מנה ראשונה, מנת פתיחה, סלט
Servings
2
ציוד
1 תנור
אפיה וצליה
1 קערה
לתחינת סלק
1 צלחת הגשה
מצרכים
לפיתה
250
גר'
קמח
4
גר'
שמרים יבשים
170
מ"ל
מים
1
כף
שמן
1
כף
סוכר
ירקות צלויים
1
יח'
בטטה
חתוך לרצועות עבות (בטונט)
1
יח'
חציל
פרוס (אמנסה)
1
יח'
שומר
חתוך לרבעים
1
יח'
זוקיני/קישוא
חתוך לרצועות עבות (בטונט)
1
יח'
עגבניה
חתוך לרבעים
1
יח'
בצל
פרוס עבה (אמנסה)
מלח, פלפל,שמן זית, טימין קצוץ
לפי הטעם
לרוטב
1
יח'
סלק מבושל
חתוך לקוביות קטנות ככל שאפשר
100
גרם
טחינה גולמית
3
יח'
שיני שום
קצוץ
1/2
יח'
מיץ לימון
1/2
כוס
מים קרים
1
קורט
מלח, פלפל
הוראות
לפיתה :
מערבבים את חומרי הגלם לפיתה לבצק אחיד ומתפיחים כ 40 דקות
לאחר ההתפחה מחלקים לעיגולים שווים (בשקילה) ומשטחים.
צולים את הפיתה עם מעט שמן מעל ווק הפוך.
ירקות צלויים :
לערבב כל ירק בנפרד עם התיבול ולהניח במגש ( את הבטטה בנפרד )
לצלות בחום גבוה 230-250 מעלות עד להזהבה (בטטה 170 מעלות)
רוטב :
מכינים את הטחינה תוך כדי ערבוב כל החומרים יחד.
מסדרים את הצלחת כאשר הפיתה מונחת בבסיס ומעליה הסלט ורוטב הטחינה.
Keyword
פיתה צלויה לצד סלט ירקות צלויים עם טחינה סלק