Go Back

צ'ילי קון קרנה

Course כללי, מנה עיקרית, מנה ראשונה, מנת בניים

ציוד

  • 1 סיר לבישול

מצרכים
  

  • 1 יח' בצל
  • 2 יח' גזר
  • 1 יח' ראש סלרי
  • 4 שיני שום
  • 2 יח' פלפל גמבה
  • 1 יח' קבנוס / חזה אווז מעושן 50 גרם
  • 4 יח' עגבניות מגורדות
  • 1 יח' פלפל ירוק חריף
  • 1/2 צרור כוסברה
  • 1 יח' פלפל צ'יפוטלה/פפריקה מעושנת + פלפל ירוק (לטחון עם שמן זית)
  • 1 כוס שעועית שחורה מושרת
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 300 גרם בשר טחון
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 כפית כמון, פפריקה, אורגנו יבש, פפריקה מעושנת, אבקת קקאו
  • 1 יח' מקל קינמון
  • מלח

הוראות
 

  • מסננים את השעועית ושוטפים, מניחים בסיר במים
  • מבשלים כחצי שעה
  • במקביל- מחממים שמן בסיר ומוסיפים את הבשר, מטגנים עד להשחמה ומוציאים לכלי בנפרד
  • מוסיפים עוד שמן לסיר ומטגנים את הירקות
  • מוסיפים שום, קבנוס, פלפל חריף והבשר וממשיכים לטגן
  • מוסיפים תבלינים, רסק, כוסברה, עגבניות והשעועית ומכסים במים כ3 ס"מ מעל
  • מערבבים ומביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה כ- 1.5 עד 3 שעות

הערות

ניתן לבשל בתנור אחרי הרתיחה להעביר לכלי חסין חום עוטפים בנייר פרגמנט ונייר כסף ואופים ב160 מעלות עד לריכוך למשך שעתיים
Keyword צ'ילי קון קרנה