Go Back

צלי בקר ברוטב

Course בקר, כללי, מנה עיקרית

מצרכים
  

  • 1 יח' נתח מספר 5
  • 4 כפות שמן
  • 1 יח' בצל לבן
  • 10 יח' פטריות שמפיניון
  • 1 יח' גזר
  • 1 ראש שום
  • 4 ליטר ציר בקר
  • 4 יח' עלי דפנה
  • 6 יח' גרגירי פילפל אנגלי
  • 5 יח' ענפי טימין
  • מלח/פלפל

הוראות
 

  • למחבת לוהטת מוסיפים שמן וצורבים את נטח הבשר עד להשחמה מלאה
  • מוסיפים בצל, גזר ושום חתוחים גס ומאדים קלות
  • מוסיפים את הנוזלים עד כיסוי הבשר במלואו
  • מוסיפים חומרי טעם ועשבי טיבול
  • מבשלים כשעתיים/שעתיים וחצי עד שהבשר מתרכך
  • חשוב לבדוק במהלך הבישול את כמות הנוזלים ובמידת הצורך אפשר להוסיף מים/ציר
  • כשהבשר מוכן מוציאים אותו מהנוזל ומסננים את הציר שנוצר במהלך הבישול
  • מביאים את הציר לרתיחה ומתקנים טעמים עם מלח/פלפל ומוזגים על הנתח

הערות

אפשרות הגשה:
לפרוס פטריות ולהקפיץ עם מעט שמן
במקביל לפרוס את הבשר ולהוסיף עליו פטריות יחד עם הציר שבו בושל הבשר
Keyword צלי בקר ברוטב