Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
קציצות בקר ברוטב חומוס ומנגולד
הדפס מתכון
Pin מתכון
Course
בקר, כללי, מנה עיקרית
Servings
2
מצרכים
לקציצות
250
גרם
בשר טחון
1
יח'
בצל
קצוץ ריבועים קטנים (ברונואז)
1/4
כוס
פטרוזיליה
קצוצה
1/4
צרור
כוסברה
קצוצה
1
יח'
ביצה
1
פרוסה
לחם מושרה במים וסחוט
מלח/פלפל/בהרט
רוטב
1/4
כוס
שמן זית
1
יח'
בצל
קצוץ ריבועים קטנים (ברונואז)
2
יח'
ענפי סלרי
קצוץ
3
שיני
שום
פרוס
1/4
יח'
פלפל חריף ירוק
פרוס
2
עלי
מנגולד (החלק האמצעי הלבן בנפרד והירוק בנפרד)
קצוץ ריבועים קטנים (ברונואז)
1
כוס
גרגירי חומוס מבושלים
3
יח'
פלפל שושקה יבש מושרה במים
פרוס גס
1
יח'
לימון סחוט
מיץ בלבד
1
כף
לימון כבוש
1/2
ליטר
ציר עוף
מלח/פלפל
1
כפית
כורכום
1/2
כפית
כמון
הוראות
קציצות
מערבבים יחד את כל מרכיבי הקציצות ומניחים במקרר לחצי שעה
יוצרים בידיים רטובות קציצות ומועכים אותן מעט
מטגנים במחבת חמה עם מעט שמן זית עד הזהבה משני הכיוונים ומניחים בצד
רוטב
מחממים בסיר רחב שמן זית
מוסיפים בצל ומטגנים כ-2 דקות
מוסיפים סלרי, שום, צ'ילי ואת החלק הלבן (הקצוץ) של עלי המנגולד ומטגנים עוד כ-1 דקה
מוסיפים את השושקה והכורכום ומערבבים
יוצקים ציר עוף ואת החומוס
מערבבים ומוסיפים מלח ולימון כבוש ומביאים לרתיחה
מנמיכים אש ומבשלים כ-30 דקות
מוסיפים את הקציצות
מכסים ומבשלים עוד כרבע שעה
מוסיפים מיץ לימון וכוסברה קצוצה
מתקנים תיבול עם מלח ופלפל
Keyword
קציצות בקר ברוטב חומוס ומנגולד