Go Back
Print
Recipe Image
Equipment
Notes
Smaller
Normal
Larger
שיטות הסמכה לרוטב
הדפס מתכון
Pin מתכון
Course
כללי
ציוד
כללי
מצרכים
50
גרם
קורנפלור
300
גרם
קמח
100
גרם
מחמאה
50
גרם
קמח תפו"א
100
מ"ל
שמנת סויה
6
יח'
ביצים
50
גרם
מיונז
50
גרם
חרדל
הוראות
בליל קורנפלור / תפו"א:
200 מ"ל ציר בקר/עוף + 20 גרם קורנפלור מדוללים במעט ציר
מרטיחים את הציר ומצמצמים קלות לחיזוק טעמים
מוסיפים מלח לפי הטעם
מוסיפים בהדרגה (לא ברתיחה) את הקורנפלור פנימה
בודקים סמיכות ובמידת הצורך מסמיכים מעל להבה לפי הצורך המבוקש
רביכה קרה:
תערובת של 70 גרם מחמאה + 70 גרם קמח ומעבבים היטב לתערובת אחידה
מרתיחים 200 מ"ל ציר ומצמצמים קלות לחיזוק טעמים
מוסיפים מעט מלח ומעבים באמצעות הוספה של הרביכה בהדרגה עד לקבלת הסמיכות הרצויה
חשוב לערבב היטב ולהימנע מהמשך בישול למניעת המשך הסמכה לאחר הוספת הרביכה
רביכה לבנה / בלונדינית:
ממיסים 70 גרם מחמאה על אש נמוכה ומוסיפים לתוכה 50 גרם קמח
מערבבים לתערובת אחידה ומוסיפים לתוכה ציר מומלח קלות בהדרגה תוד כדי שמירה על סמיכות ונוזל חלק ככל שאפשר
ליאזון:
200 מ"ל ציר בקר + 2 חלמונים ו-70 מ"ל שמנת סויה
מרתיחים את הציר עם מעט מלח ומצמצמים קלות לחיזוק טעמים
מעבבים היטב את החלמונים והשמנת ומבצעים השוואת טמפרטורות
ניתן להחזיר לאש ללא הרתחה לעיבוי עדין
חרדל / מיונז:
200 מ"ל ציר + 25 גרם טחינה גולמית/חרדל/מיונז
מרתיחים את הציר ומצמצמים עם מעט מלח
משלבים פנימה את התחינה הגולמית/חרדל/מיונז ומעבים קלות
הערות
שיטות שונות להסמכה של רטבים שונים
Keyword
שיטות הסמכה לרוטב