טרין כבד מוגש מעל קוסטיני לצד ריבת בצל
מצרכים
פטה
- 150 גרם כבד עוף נקי משומן
- 1 יח' בצל חתוך לחצי אמנסה
- 2 יח' שום קצוצות
- 100 גרם מחמאה
- 50 גרם מחמאה מומסת
- 25 מ"ל ברנדי
- 1 כף סילאן
- 4 גרם מלח
- 4 גרם פלפל שחור גרוס
- 2 יח' ביצים קשות
לריבת בצל
- 2 יח' בצל חתוך ג'וליאן
- 100 גרם סוכר חום
- 25 מ"ל שמן
- 1 יח' בגט
הוראות
- מאדים קלות את הבצל בשמן עד הזהבה
- מוסיפים את הכבדים ומטגנים למידת עשיה מדיום וול
- מוסיפים את השום והברנדי ומאדים את האלכוהול
- מוסיפים את הסילאן וסוגרים את האש
- מטבלים היטב ומקררים מעל מסננת
- לאחר שהכבדים התקררו טוחנים את הביצים הקשות ביחד עם המחמאה (100 גרם) למרקם חלק ומתחילים להוסיף בהדרגה את הכבדים עד למרקם חלק
- מסדרים בתבנית טרין את נייר הפרגמנט ומעליו יוצקים את המחמאה המומסת (50 גרם) ומקררים עד לגיבוש המחמאה
- מוסיפים את המסה של הכבדים הטחונים ומניילנים היטב ומעבירים למקרר למנוחה לפחות שעתיים
לריבת בצל
- מתחילים לאדות את הבצל על להזהבה
- מוסיפים סוכר בהדרגה עד לקבלת קרמליזציה חזקה
- מוסיפים מים ומצמצמים תוך כדי הורדת משקע
- מגישים פרוסת פטה לצד קרוסטיני עם ריבת בצל
הערות
כדי להבין את צורות החיתוך שמופיעות כאן פתחנו לכם עמוד מסודר עם כל השמות וההסברים של צורות החיתוך.
לדף צורות חיתוך לחצו כאן