רוטב בולונז
מצרכים
- 3 יח' עגבניות קלופות חתוכות קונקסה (חלוטות, קלופות ללא גרעינים וקצוצות דק)
- 1 יח' בצל חתוך חצי אמנסה (לחתוך לחצאי עיגולים)
- 100 גרם בשר טחון
- 3 יח' שיני שום פרוסות
- 2 יח' גבעולי סלרי חתוך אמנסה דק (עגולים)(רק גבעולים)
- 1/2 יח' גזר חתוך ברונאואז (גו׳לייאנים ואז לברונאואז)
- 1 כף רסק עגבניות
- 40 מ"ל שמן זית
- 1/2 ליטר ציר עוף
חומרי טעם
- 1 קורט מלח/פלפל/סוכר
- 2 יח' ענפי בזיליקום טרי שלמים
- 2 יח' אורגנו טרי שלמים
הוראות
- במחבת מאדים בשמן זית את הבצל, גזר, סלרי ושום עד להזהבה
- מוסיפים את רסק העגבניות וממשיכים לאדות
- מוסיפים את הבשר הטחון ומפוררים ומאדים עד להשחמה קלה
- מוסיפים את העגבניות החתוכות וממשיכים לערבב
- מוסיפים ציר עוף וחומרי טעם ומבשלים על אש נמוכה
- מוסיפים חלק מעלי הבזיליקום והאורגנו (משאירים מעט בצד לקישוט)
- ממשיכים לבשל על אש נמוכה למשך של כ 30-45 דקות.