מרק עדשים תורכי
ציוד
- 1 סיר בישול
מצרכים
- 1 כוס עדשים כתומות
- 1/4 כוס בורגול עבה
- 1/4 כוס חומוס מבושל
- 1 יח' בצל קצוץ
- 2 יח' שיני שום
- 1 יח' גזר קצוץ
- 1.5 ליטר ציר עוף
- 2 יח' עגבניות מגורדות
- 1 כף רסק עגבניות
- 1/2 כפית נענה יבשה
- מלח, פפריקה, כורכום, כמון, פלפל שחור,הל לפי הטעם
- סוכר לאיזון
הוראות
- מאדים בצל בסיר עם שמן
- מוסיפים גזר ומאדים עד הזהבה
- מוסיפים שום מתבלינים וממשיכים לאדות
- מוסיפים את שאר המרכיבים ומביאים לרתיחה
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה וחצי, מערבבים מידי פעם