ציפס מושלם
ציוד
- סיר טיגון
מצרכים
- 4 יח' תפוחי אדמה לבנים
הוראות
- מקלפים את תפוחי האדמה ופורסים למקלות מלבניות
- מעבירים לקערה ושוטפים במי ברז
- מביאים מים לרתיחה מוסיפים מלח ומכניסים את תפוחי האדמה
- מנמיכים את האש ומבשלים כ-8 דקות ומסננים
- מכניסים למקרר ל-30 דקות על גבי מגש עם נייר סופג
טיגון ראשון
- מחממים שמן ל-160 מעלות ומטגנים את תפוחי האדמה כ-5 דקות
- מעבירים למסננת ואז למקרר עד 12 שעות
טיגון שני
- מחממים שוב את השמן ל-190 מעלות ומטגנים עד קבלת צבע זהוב
- מוציאים מהשמן ומפזרים מעט מלח