קיפודי עוף מאודים ברוטב

  • on 13 בפברואר 2022
  • Likes!

 

קיפודי עוף מאודים ברוטב

Course כללי, מנה ראשונה, מנת פתיחה, תוספת למנה
Servings 2

ציוד

  • כלי אידוי
  • סיר

מצרכים
  

  • 1 כוס אורז ימסין שהושרה במים כשעה מסננים ושומרים בצד
  • 1 יח' חזה עוף טחון
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1 כף שמן שומשום
  • 1 שן שום כתוש
  • 1 כפית ג'ינג'ר קצוץ
  • 1 כף בצל ירוק קצוץ
  • 1/4 צרור כוסברה קצוצה
  • מלח, פלפל, שאטה גרוסה

רוטב

  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/2 יח' בצל לבן קצוץ לריבועים קטנים (ברנואז)
  • 1 ענף סלרי קצוץ
  • 2 שיני שום קצוץ
  • 1 כף קמח
  • 1 כפית כורכום
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • 1/2 ליטר ציר עוף מסונן
  • מלח, פלפל

הוראות
 

  • מערבבים את כל המרכיבים ומכניסים למקרר לשעה
  • יוצרים כדורים עם ידים רטובות ומצפים באורז
  • מניחים בכלי אידוי ומאדים עד שהאורז מבושל

רוטב

  • לחמם סיר קטן עם שמן זית ולטגן את הבצל כ-2 דקות
  • להוסיף סלרי ושום ולטגן עוד כדקה
  • להוסיף כורכום ולטגן מעט
  • להוסיף קמח ולערבב מעט
  • להוסיף ציר עוף ולערבב היטב
  • להביא לרתיחה, להנמיך ולבשל כחצי שעה
  • להוסיף את הלימון, לתקן תיבול וסמיכות ולערבב היטב, לסנן במסננת דקה

הגשת המנה

  • ליצוק מעט רוטב לצלחת עמוקה ולהניח את הקציצות, לזלף מעט שמן זית
Keyword קיפודי עוף מאודים ברוטב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דירוג מתכונים




Don't Miss! random posts ..

דילוג לתוכן