קיפודי עוף מאודים ברוטב
ציוד
- כלי אידוי
- סיר
מצרכים
- 1 כוס אורז ימסין שהושרה במים כשעה מסננים ושומרים בצד
- 1 יח' חזה עוף טחון
- 1 כף רוטב סויה
- 1 כף שמן שומשום
- 1 שן שום כתוש
- 1 כפית ג'ינג'ר קצוץ
- 1 כף בצל ירוק קצוץ
- 1/4 צרור כוסברה קצוצה
- מלח, פלפל, שאטה גרוסה
רוטב
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/2 יח' בצל לבן קצוץ לריבועים קטנים (ברנואז)
- 1 ענף סלרי קצוץ
- 2 שיני שום קצוץ
- 1 כף קמח
- 1 כפית כורכום
- 1/4 כוס מיץ לימון
- 1/2 ליטר ציר עוף מסונן
- מלח, פלפל
הוראות
- מערבבים את כל המרכיבים ומכניסים למקרר לשעה
- יוצרים כדורים עם ידים רטובות ומצפים באורז
- מניחים בכלי אידוי ומאדים עד שהאורז מבושל
רוטב
- לחמם סיר קטן עם שמן זית ולטגן את הבצל כ-2 דקות
- להוסיף סלרי ושום ולטגן עוד כדקה
- להוסיף כורכום ולטגן מעט
- להוסיף קמח ולערבב מעט
- להוסיף ציר עוף ולערבב היטב
- להביא לרתיחה, להנמיך ולבשל כחצי שעה
- להוסיף את הלימון, לתקן תיבול וסמיכות ולערבב היטב, לסנן במסננת דקה
הגשת המנה
- ליצוק מעט רוטב לצלחת עמוקה ולהניח את הקציצות, לזלף מעט שמן זית