אורז וירקות מוקפץ בסגנון אסייתי
ציוד
- סיר
- מחבת
מצרכים
- 200 גרם אורז
- 50 גרם אפונה ירוקה
- 50 גרם גרעיני תירס
- 1 יח' גזר חתוך לריבועים קטנים (ברנואז)
- 3 שיני שום קצוץ
- 2 יח' ביצים
- 15 מ"ל שמן שומשום
- 30 מ"ל שמן קנולה
- 3 גבעולים בצל ירוק פרוס (אמנסה)
- 1/4 כוס רוטב סויה
הוראות
- מבשלים את האורז ביחס של 1:1.5 כ-18 דקות כאורז לבן רגיל ומפוררים בעזרת מזלג
- מטגנים את הגזר בשמן השומשום ושמן הקנולה ביחד עם האפונה והתירס עד לריכוך
- טורפים את הביצים ושופכים ליד הירקות ויוצרים חביתה וקורעים לחתיכות קטנות ככל האפשר
- מוסיפים את השום והבצל הירוק ומקפיצים לשילוב טעמים
- מוסיפים פנימה את האורז ומקפיצים
- מוסיפים את רוטב הסויה ומתקנים תיבול לפי הצורך