ארנצ'יני - כדורי אורז
ציוד
- סיר
- מחבת
מצרכים
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף טימין קצוץ
- 1 יח' בצל קצוץ דק
- 1/2 שורש סלרי קצוץ דק
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 כוס אורז אורבוריו
- 1.5 כוסות תירס קפוא ומופשר
- 2 יח' עגבניה
- 2 ליטר ציר ירקות
- 1/4 כוס יין לבן (לא חובה)
רוטב
- 2 יח' חלמונים
- 100 מ"ל שמן
- 2 כפות שמן זית
- 1 שן שום
- 1 כפית חרדל דיז'ון
- 2 כפיות מיץ לימון/חומץ
- פלפל צ'יפוטלה/1 כף מחית צ'יפוטלה, מלח, פלפל
הוראות
ארגצ'יני
- טוחנים כוס גרגרי תירס למרקם גס
- מחממים שמן זית בסיר ומאדים את הבצל והסלרי
- מוסיפים שום, אורז וגרגרי תירס הנותרים ומערבבים
- מוסיפים טימין ויין לבן עד שמתאדה
- מוסיפים מצקת ציר ירקות עד לספיגה וכך מוסיפים כל כמה רגעים עוד מצקת ומצמצמים עד שהאורז 80% רך
- מוסיפים את התירס הטחון וממשיכים לבשל עד שכמעט כל הנוזלים נספגים
- מתקנים תיבול ומורידים מהאש
- משתחים על מגש ומקררים לגמרי
- יוצרים כדורים ומצפים אותם בקמח, ביצה ופרורי לחם
- מטגנים בשמן חם עד לקבלת צבע זהוב
רוטב
- לחתוך את העגבניה לשישיות ולתבל במעט שמן זית מלח ופלפל
- לצלות בחום של 200 מעלות עד להזהבה ולהניח בצד
- במעבד מזון להניח את החלמונים השום והחרדל לטחון ולהוסיף שמו לאט תוך כדי טחינה עד להווצרות קרם
- להוסיף את שאר המרכיבים ולטחון עד קבלת קרם חלק
- לתקן תיבול
הגשת המנה
- לזלף את האיולי לכלי קטן ולהגיש לצד האנצ'יני