ביצים בסגנון בנדיקט

  • on 9 באפריל 2022
  • Likes!

 

ביצים בסגנון בנדיקט

מצרכים
  

  • 100 גרם סלמון מעושן
  • 50 מ"ל חומץ בן יין
  • 1/2 כפית רוטב טבסקו

הולונדז

  • 6 יח' ביצים (2 שלמות ו-4 חלמונים)
  • 400 גרם חמאה/מחמאה
  • 1/4 חב' עירית קצוצה
  • 1 יח' בצל סגול חתוך חצי אמנסה דק
  • 3 ענפים שמיר
  • 2 כפות גבינת שמנת/גבינת טופו מוקצפת
  • מלח, פלפל

הוראות
 

  • מניחים את החלמונים בקערת נירוסטה ומניחים אותה מעל סיר מים חמימים ומקציפים את החלמונים עד לקבלת מרקם אוורירי להתחלת רוטב הולונדז
  • מורידים מהאדים ומזליפים פנימה את החמאה הנוזלית תוך כדי ערבוב עד לקבלת אמולסיה אחידה ומתבלים בטבסקו ובמלח ופלפל
  • מרתיחים את המים ביחד עם החומץ ומניחים את הביצה פנימה כ-2 דקות לערך עד לקבלת ביצה עלומה עם מרקם נוזלית במרכזה
  • מסדרים את המנה כאשר הבייגל (שעליו נניח את המנה) שהכנו (יש מתכון באתר לבייגל) חצוי לרוחבו בתחתית הצלחת ומעליו מונחת גבינת השמנת ומעליה הביצה, הבצל ורוטב ההולונדס ומסיימים בקישוט של שמיר עם מספר עלים

הערות

למתכון מאפה בייגל לחצו כאן
כדי להבין את צורות החיתוך שמופיעות כאן פתחנו לכם עמוד מסודר עם כל השמות וההסברים של צורות החיתוך.
לדף צורות חיתוך לחצו כאן

Comments are closed.

Don't Miss! random posts ..

דילוג לתוכן