חלה (חלת כורכום)
מצרכים
- 500 גרם קמח לבן
- 10 גרם שמרים יבשים
- 50 גרם סוכר
- 1 יח' ביצה
- 60 מ"ל שמן
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית גרגירי כוסברה
- 10 גרם מלח
- 230 מ"ל מים
הוראות
- שמים בקערת מיקסר מים וקמח ולשים כ-3 דקות
- מוסיפים את השמרים והסוכר ולשים עוד כ-2 דקות
- מוסיפים את המלח ואת הכורכום וממשיכים ללוש עוד כ7-8 דקות במהירות בינונית
- מוסיפים במזיגות קתנות את השמן כדי לתת לבצק זמן לספוג את השמן
- מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח
- יוצרים צורות רציות ומברישים בביצה ומקשטים בשושמשום ומניחים בצד להתפחה נוספת
- מניחים בתנור שחומם ל-200 מעלות עד להזהבה
- להוריד ל180 מעלות עד סיום האפיה