יקיטורי עוף ברוטב סאטה על מצע של אטריות שעועית ושעועית ירוקה
מצרכים
- 200 גרם קוביות עוף משופדות על שיפוד יקיטורי
- 1 כף סויה
- 4 כפות מירין
רוטב סטה
- 3 יח' בצלי שלוט
- 1 יח' גזר
- 1/4 יח' פלפל חריף
- 2 שיני שום
- מעט גינג'ר קצוץ
- 100 מ"ל חלב קוקוס
- 200 גרם חמאת בוטנים
- 20 גרם דבש
- מים לפי הצורך
- 1/2 חב' אטריות שעועית
- 1 גבעול בצל ירוק חתוך אמנסה אלכסון דק
- 100 גרם שעועית ירוקה חתוכה אמנסה אלכסון
- 1 כף פלפל ירוק חריף חתוך ג'וליין
- 1 יח' בצל סגול
- 1/2 צרור כוסברה
- 100 גרם גזר חתוך ג'וליין
- 100 גרם פלפל אדום חתוך ג'וליין
רוטב
- 2 כפות סויה
- 2 כפות מיץ לימון
- בוטניןם קצוציםלפיזור ממעל להגשה
הוראות
עוף
- לערבב את הסויה והמירין ולהבריש את העוף
- להניח את העוף בצד למשך 30 דקות
רוטב סטה
- מטגנים את המרכיבים של הרוטב לפי הסדר שמופיע ברשימה
- מוסיפים את חלב הקוקוס וחמאת הבוטנים
- מדללים עם מים לפי הצורך
- מצמצמים וטוחנים כשהרוטב חם
- מקררים ומסננים
- מרתיחים מים בסיר ואז משרים את האיטריות ומיד סוגרים את האש וכשהאטריות רכות מסננים ומניחים בצד
- מערבבים את האטריות (לאחר שהתקררו) עם מרכיבי הסלט ומתבלים
- משפדים את קוביות העוף על השיפודי יקיטורי
- מחממים מעט שמן במחבת וצורבים את שיפודי העוף משני הצדדים
להגשה
- מניחים את השיפודים על צלחת וממעל יוצקים את הרוטב ומגישים את הסלט לצד השיפודים
להגשה (אפשרות נוספת)
- לאחר שצלינו קצת את השיפודים בשמן משני הצדדים מעבירים את השיפודים לרוטב במחבת ומחממים את הרוטב פעם נוספת והפעם השיפודים גם בתוך המחבת לבישול קצר של 1-2 דקות, מסדרים את הסלט בצורת הר (כמו בתמונה) וממעל שמים את השיפודים ויוצקים את הרוטב ממעל
הערות
כדי להבין את צורות החיתוך שמופיעות כאן פתחנו לכם עמוד מסודר עם כל השמות וההסברים של צורות החיתוך.
לדף צורות חיתוך לחצו כאן