
מסבחה שעועית לבנה
ציוד
- 1 קערה
מצרכים
- 1 כוס שעועית לבנה מושרית לילה
- 1/4 כפית סודה לשתיה
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/4 כוס טחינה גולמית
- 1/4 יח' פלפל ירוק חריף קצוץ
- 1 כפית מיץ לימון
- 1 שן שום כתוש
- 1/4 צרור פטרוזיליה
- מלח
הוראות
- מסננים את השעועית ממי ההשריה ושוטפים היטב
- מניחים בסיר עם הסודה לשתייה ומוסיפים מים בכמות כפולה מגובה השעועית
- מוסיפים שמן זית ומביאים לרתיחה
- מנמיכים את האש ומבשלים כשעה וחצי עד שהשעועית רכה אך לא מתפוררת
- ממשיכים לבשל עוד כחצי שעה מסננים ומעבירים לקערה
- מוסיפים לקערה את הטחינה, מלח ומיץ לימון ומערבבים תוך כדי מעיכה ( ניתן להשתמש במיקסר בפולסים)
הגשה:
- מניחים את המסבחה בצלחת ויוצקים מעל שמן זית ופטרוזיליה קצוצה