מתכון לפיתה
מצרכים
- 1 ק"ג קמח שטיבל 2
- 15 גרם סוכר
- 15 גרם מלח
- 650 גרם מים
- 30 גרם שמרים טריים
הוראות
- שמים את כל המרכיבים בקערת המקסר חוץ מהמלח ולשים במהירות נמוכה כ-2 דקות
- מוסיפים את המלח פנימה ומעבדים במהירות בינונית עוד כ-5 דקות
- מעבירים למהירות נמוכה ולשים עוד כ-8 דקות נוספות כאשר כל 2 דקות עוצרים והופחים את הבצק
- מחלקים לכדורים במשקל של בערך 60-70 גרם לפיתה קטנה ו120-130 גרם לפיתה רגילה לכל כדור ומתפיחים במשך 45 דקות בחום של 30 מעלות
- משתחים לעיגול ומתפיחים פעם נוספת כ-20 דקות
- מחממים תנור לחום מקסימאלי (270-300) כאשר המגשים/האבן מתחממים גם כן
- מקמחים את הפיתות היטב וכן את המשתחים החמים ואופים בתנור עד לקבלת צבע + בטן תפוחה (3-5 דקות) מקררים ומגישים