פיתה צלויה לצד סלט ירקות צלויים עם טחינה סלק
זוגי
ציוד
- 1 תנור אפיה וצליה
- 1 קערה לתחינת סלק
- 1 צלחת הגשה
מצרכים
לפיתה
- 250 גר' קמח
- 4 גר' שמרים יבשים
- 170 מ"ל מים
- 1 כף שמן
- 1 כף סוכר
ירקות צלויים
- 1 יח' בטטה חתוך לרצועות עבות (בטונט)
- 1 יח' חציל פרוס (אמנסה)
- 1 יח' שומר חתוך לרבעים
- 1 יח' זוקיני/קישוא חתוך לרצועות עבות (בטונט)
- 1 יח' עגבניה חתוך לרבעים
- 1 יח' בצל פרוס עבה (אמנסה)
- מלח, פלפל,שמן זית, טימין קצוץ לפי הטעם
לרוטב
- 1 יח' סלק מבושל חתוך לקוביות קטנות ככל שאפשר
- 100 גרם טחינה גולמית
- 3 יח' שיני שום קצוץ
- 1/2 יח' מיץ לימון
- 1/2 כוס מים קרים
- 1 קורט מלח, פלפל
הוראות
לפיתה :
- מערבבים את חומרי הגלם לפיתה לבצק אחיד ומתפיחים כ 40 דקותלאחר ההתפחה מחלקים לעיגולים שווים (בשקילה) ומשטחים.
- צולים את הפיתה עם מעט שמן מעל ווק הפוך.
ירקות צלויים :
- לערבב כל ירק בנפרד עם התיבול ולהניח במגש ( את הבטטה בנפרד )לצלות בחום גבוה 230-250 מעלות עד להזהבה (בטטה 170 מעלות)
רוטב :
- מכינים את הטחינה תוך כדי ערבוב כל החומרים יחד.מסדרים את הצלחת כאשר הפיתה מונחת בבסיס ומעליה הסלט ורוטב הטחינה.