קערת לחם למרקים ולסלטים
ציוד
- תנור
מצרכים
- 1/2 ק"ג קמח מלא
- 1/2 ק"ג קמח שיפון
- 20 גרם שמרים
- 30 גרם מולסה או סילאן
- 5 גרם משפר אפיה
- 20 גרם מלח
- 700-750 מ"ל מים
הוראות
- מערבבים יחד את כל החומרים היבשים לאבקה אחידה
- מוסיפים את הנוזלים לפי ספיגה עד לקבלת בצק גמיש
- לשים במשך 6-7 דקות
- מתפיחים במשך 30 דקות
- שוברים את התפיחה ויוצרים עיגולים סגורים
- טובלים את הכדורים במים ולאחר מכן מקמחים
- מתפיחים שוב כ-20 דקות
- יוצרים חתימת האופה ואופים בחום של 220 מעלות כ-25 דקות