קציצות בקר ברוטב חומוס ומנגולד
מצרכים
לקציצות
- 250 גרם בשר טחון
- 1 יח' בצל קצוץ ריבועים קטנים (ברונואז)
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/4 צרור כוסברה קצוצה
- 1 יח' ביצה
- 1 פרוסה לחם מושרה במים וסחוט
- מלח/פלפל/בהרט
רוטב
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 יח' בצל קצוץ ריבועים קטנים (ברונואז)
- 2 יח' ענפי סלרי קצוץ
- 3 שיני שום פרוס
- 1/4 יח' פלפל חריף ירוק פרוס
- 2 עלי מנגולד (החלק האמצעי הלבן בנפרד והירוק בנפרד) קצוץ ריבועים קטנים (ברונואז)
- 1 כוס גרגירי חומוס מבושלים
- 3 יח' פלפל שושקה יבש מושרה במים פרוס גס
- 1 יח' לימון סחוט מיץ בלבד
- 1 כף לימון כבוש
- 1/2 ליטר ציר עוף
- מלח/פלפל
- 1 כפית כורכום
- 1/2 כפית כמון
הוראות
קציצות
- מערבבים יחד את כל מרכיבי הקציצות ומניחים במקרר לחצי שעה
- יוצרים בידיים רטובות קציצות ומועכים אותן מעט
- מטגנים במחבת חמה עם מעט שמן זית עד הזהבה משני הכיוונים ומניחים בצד
רוטב
- מחממים בסיר רחב שמן זית
- מוסיפים בצל ומטגנים כ-2 דקות
- מוסיפים סלרי, שום, צ'ילי ואת החלק הלבן (הקצוץ) של עלי המנגולד ומטגנים עוד כ-1 דקה
- מוסיפים את השושקה והכורכום ומערבבים
- יוצקים ציר עוף ואת החומוס
- מערבבים ומוסיפים מלח ולימון כבוש ומביאים לרתיחה
- מנמיכים אש ומבשלים כ-30 דקות
- מוסיפים את הקציצות
- מכסים ומבשלים עוד כרבע שעה
- מוסיפים מיץ לימון וכוסברה קצוצה
- מתקנים תיבול עם מלח ופלפל