קציצות בקר ברוטב חומוס ומנגולד

  • on 19 בפברואר 2022
  • Likes!

 

קציצות בקר ברוטב חומוס ומנגולד

Course בקר, כללי, מנה עיקרית
Servings 2

מצרכים
  

לקציצות

  • 250 גרם בשר טחון
  • 1 יח' בצל קצוץ ריבועים קטנים (ברונואז)
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/4 צרור כוסברה קצוצה
  • 1 יח' ביצה
  • 1 פרוסה לחם מושרה במים וסחוט
  • מלח/פלפל/בהרט

רוטב

  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 יח' בצל קצוץ ריבועים קטנים (ברונואז)
  • 2 יח' ענפי סלרי קצוץ
  • 3 שיני שום פרוס
  • 1/4 יח' פלפל חריף ירוק פרוס
  • 2 עלי מנגולד (החלק האמצעי הלבן בנפרד והירוק בנפרד) קצוץ ריבועים קטנים (ברונואז)
  • 1 כוס גרגירי חומוס מבושלים
  • 3 יח' פלפל שושקה יבש מושרה במים פרוס גס
  • 1 יח' לימון סחוט מיץ בלבד
  • 1 כף לימון כבוש
  • 1/2 ליטר ציר עוף
  • מלח/פלפל
  • 1 כפית כורכום
  • 1/2 כפית כמון

הוראות
 

קציצות

  • מערבבים יחד את כל מרכיבי הקציצות ומניחים במקרר לחצי שעה
  • יוצרים בידיים רטובות קציצות ומועכים אותן מעט
  • מטגנים במחבת חמה עם מעט שמן זית עד הזהבה משני הכיוונים ומניחים בצד

רוטב

  • מחממים בסיר רחב שמן זית
  • מוסיפים בצל ומטגנים כ-2 דקות
  • מוסיפים סלרי, שום, צ'ילי ואת החלק הלבן (הקצוץ) של עלי המנגולד ומטגנים עוד כ-1 דקה
  • מוסיפים את השושקה והכורכום ומערבבים
  • יוצקים ציר עוף ואת החומוס
  • מערבבים ומוסיפים מלח ולימון כבוש ומביאים לרתיחה
  • מנמיכים אש ומבשלים כ-30 דקות
  • מוסיפים את הקציצות
  • מכסים ומבשלים עוד כרבע שעה
  • מוסיפים מיץ לימון וכוסברה קצוצה
  • מתקנים תיבול עם מלח ופלפל
Keyword קציצות בקר ברוטב חומוס ומנגולד

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דירוג מתכונים




Don't Miss! random posts ..

דילוג לתוכן