קציצות דגים
מצרכים
- 2 יח' דג דניס
- 1/2 יח' בצל קצוץ דק
- 2 יח' שיני שום קצוצות
- 1/2 יח' פלפל צ'ילי ירוק חריף קצוץ
- 1 יח' ביצה
- 2 פרוסות לחם מושרה במים סחוטות וקצוצות
- 1/2 צרור כוסברה קצוצה
- 1 יח' קישוא מגורד בפומפיה וסחוט
- 2 כפות שמן זית
- מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, כמון, גרגירי כוסברה, חוויאג למרק
רוטב
- 1/2 כוס שמן
- 2 יח' גמבה חתוכים לשישיות
- 1/2 ק"ג עגבניות קלופות וחתוכות ל-8
- 200 גרם עגבניות שרי
- 5 שיני שום פרוס
- 1 יח' פלפל ירוק חריף פרוס
- 3 יח' פלפל אדום יבש
תבלינים
- 1 כף פפריקה מתוכה
- 1/2 כף כורכום
- 1/2 כפית כמון
- 1 כף סוכר
- 3 כפות אריסה מתוקה
- 1/2 צרור כוסברה
- 1/4 כוס חומוס מבושל
הוראות
קציצות דגים
- לערבב את כל המסה לתערובת אחידה ולהניח במקרר לחצי שעה
- ליצור קציצות מהודקות
רוטב
- במחבת עם שמן מתגנים מעט את הפלפלים המתוקים, מוסיפים את הפלפלים היבשים ומטגנים עוד 2 דקות
- מוסיפים שום, אריסה, עגבניות ופלפל חריף וממשיכים לטגן
- מתבלים ומכסים את הסיר במכסה ומבשלים כ-30 דקות
- מוסיפים כוסברה קצוצה ומערבבים
- מבשלים עוד כ-20 דקות ללא מכסה
- מוסיפים מלח ומכניסים את הקציצות
הערות
מומלץ להגיש את המנה עם חלת כורכום,
למתכון לחלת כורכום לחצו כאן
למתכון לחלת כורכום לחצו כאן