מיונז
ציוד
- 1 קערה
מצרכים
- 6-8 יח' חלמון
- 1 ליטר שמן
חומרי טעם:
- 1 כף חרדל דיז'ון
- 2 כפיות חומץ (ניתן להשלים לפי הטעם) מלח, פלפל שחור, סוכר
הוראות
- שמים את החלמונים בקערה וטורפים יחיד עם שמן שנכנס בזילוף עדין עד לקבלת מרקם אחיד (אמולסיה)
- לאחר שהתאחדו תוך כדי ערבוב והתקבלה תערובת תפוחה וחלקה מוסיפים את חומרי הטעם
- ניתן לערבב במיקסר או ידני
רטבים על בסיס מיונז:
- איולי - מחליפים את החרדל ב-4 שיני שום ומוסיפים מעט מלח גס
- אנדלוסית - מוסיפים 2 שיני שום כתושות ו-2 כפות פלפל ירוק ואדום קצוצים
- עשבי תיבול - מוסיפים פנימה פטרוזיליה וטרגון קצוצים