
מתכון עוף עם חצילים ותפוחי אדמה
עוף עשיר בירקות בבישול הכי טעים שאכלתם
מצרכים
- 4 יח' כרעיים עוף מושרה חצי שעה מראש במרינדה
- 1 יח' גמבה אדומה חתוך לרצועות
- 4 יח' תפוחי אדמה חתוחים לרבעים
- 2 יח' חציל בינוני חתוך לרבעים
- 1 יח' גמבה צהובה חתוך לרצועות
- 1 חב' פטריות שמפניון חתוך לרבעים
- 2 יח' בצל גדול חתוך לרצועות עבות
- 5 יח' שיני שום קצוץ
- 1.2 צרור פטרוזיליה קצוצה
- 3 כפות שמן
תיבול
- 1 כף פפריקה
- 1 כף אבקת מרק עוף
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כף תבלין גריל
- 1 כוס מים חמים
למרינדה
- 1/4 כוס שמן זית
- 2 כפות פפריקה
- 1/2 כף תבלין גריל
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
הוראות
הוראות הכנה
- נכניס את כל המצרכים למרינדה לקערה נערבב ונכניס את העופות להשריה של חצי שעה לפחות (עדיף שעה)
- את החצילים מכניס לקערה נוסיף 1/4 כוס שמן זית וכפית מלח וחצי כפית פילפל שחור ונערבב כדי שהשמן ימרח היטב על כל החצילים
- נכין תבנית עם נייר אפייה ונשפוך את החצילים על נייר האפייה ונפזר על כל המשטח
- נכניס לתנור שחומם מראש 200 מעלות לחצי שעה עד השחמה
- נוציא ונקרר את החצילים
- בסיר רחב נחמם את השמן ונכניס את הבצל עד לשקיפות
- נוסיף את הגמבות ונערבב לעוד 2 דקות
- נוסיף את תפוחי האדמה ונערבב
- נוריד את האש לבנוני ונוסיף את השום והפטריות נערבב טוב מדי פעם למשך עוד 4-5 דקות
- נכסה את הסיר ונמתין עוד 5 דקות
- בנתיים נכניס את כל התבלינים לקערה נוספת ונערבב טוב
- נוסיף לסיר את העופות כשאנחנו מזיזים את הירקות כדי לפנות מקום לעופות ומעל יהיו הירקות
- מוסיפים את כל התיבול עם המים החמים (חשוב שהמים יכסו את העופות אם לא יש להוסיף עוד קצת מים חמים)
- מוסיפים את החצילים
- מוסיפים חצי מכמות הפטרוזיליה בפיזור אחיד על הכל
- מכסים את הסיר ומורידים לאש קטנה לשעה וחצי
- לאחר שעה וחצי פותחים את הסיר ומגבירים את האש לבנוני כדי לצמצם את הנוזלים עד שיגיע לאמצע העוף (בערך 15-20 דקות)
- 10 דקות לפני סגירת האש לפזר את יתרת הפטרוזיליה.
- בהצלחה 🙂