צ'ילי קון קרנה
ציוד
- 1 סיר לבישול
מצרכים
- 1 יח' בצל
- 2 יח' גזר
- 1 יח' ראש סלרי
- 4 שיני שום
- 2 יח' פלפל גמבה
- 1 יח' קבנוס / חזה אווז מעושן 50 גרם
- 4 יח' עגבניות מגורדות
- 1 יח' פלפל ירוק חריף
- 1/2 צרור כוסברה
- 1 יח' פלפל צ'יפוטלה/פפריקה מעושנת + פלפל ירוק (לטחון עם שמן זית)
- 1 כוס שעועית שחורה מושרת
- 1/4 כוס שמן זית
- 300 גרם בשר טחון
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1 כפית כמון, פפריקה, אורגנו יבש, פפריקה מעושנת, אבקת קקאו
- 1 יח' מקל קינמון
- מלח
הוראות
- מסננים את השעועית ושוטפים, מניחים בסיר במים
- מבשלים כחצי שעה
- במקביל- מחממים שמן בסיר ומוסיפים את הבשר, מטגנים עד להשחמה ומוציאים לכלי בנפרד
- מוסיפים עוד שמן לסיר ומטגנים את הירקות
- מוסיפים שום, קבנוס, פלפל חריף והבשר וממשיכים לטגן
- מוסיפים תבלינים, רסק, כוסברה, עגבניות והשעועית ומכסים במים כ3 ס"מ מעל
- מערבבים ומביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה כ- 1.5 עד 3 שעות
הערות
ניתן לבשל בתנור אחרי הרתיחה להעביר לכלי חסין חום עוטפים בנייר פרגמנט ונייר כסף ואופים ב160 מעלות עד לריכוך למשך שעתיים