מרק פטריות
ציוד
- 1 סיר בישול
מצרכים
- 1.5 חב' פטריות חתוך לריבועים קטנים (ברנואז)
- 1 יח' בצל לבן חתוך לריבועים קטנים (ברנואז)
- 3 שיני שום קצוצות
- 1/2 ראש סלרי פרוס (אמנסה)
- 1/2 צרור פטרוזיליה קצוץ דק (השה)
- 1/2 ליטר ציר ירקות
- 15 גרם מחמאה רביכה
- 15 גרם קמח רביכה
- 40 מ"ל יין לבן
- 1 כף רוטב סויה
- 4 גרם פלפל שחור גרוס
- 20 מ"ל שמן זית
- 3 ענפי טימין מופרד לעלים בלבד לקישוט
הוראות
- מאדים קלות בשמן הזית והמחמאה את הבצל
- לאחר שינו צבע/שקיפות מוסיפים את הפטריות והשום
- מאדים בחום נמוך כ-3 דקות ומוסיפים קמח ויין לבן ומאדים את האלכוהול
- מוסיפים פנימה את ציר הירקות ומביאים לרתיחה
- מורידים לאש קטנה ומבשלים כ-10 דקות
- לקראת סוף הבישול מוסיפים את הפטרוזיליה והטימין
- מתקנים תיבול בעזרת רוטב הסויה והפלפל השחור
- ניתן להסמיך את התערובת עם רביכה
הערות
מגישים בקערה או כוס מאג