ארנצ'יני – כדורי אורז

  • on 13 בפברואר 2022
  • Likes!

 

ארנצ'יני - כדורי אורז

Course כללי, מנה ראשונה, מנת בניים, מנת פתיחה, תוספת למנה
Servings 2

ציוד

  • סיר
  • מחבת

מצרכים
  

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף טימין קצוץ
  • 1 יח' בצל קצוץ דק
  • 1/2 שורש סלרי קצוץ דק
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 כוס אורז אורבוריו
  • 1.5 כוסות תירס קפוא ומופשר
  • 2 יח' עגבניה
  • 2 ליטר ציר ירקות
  • 1/4 כוס יין לבן (לא חובה)

רוטב

  • 2 יח' חלמונים
  • 100 מ"ל שמן
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 שן שום
  • 1 כפית חרדל דיז'ון
  • 2 כפיות מיץ לימון/חומץ
  • פלפל צ'יפוטלה/1 כף מחית צ'יפוטלה, מלח, פלפל

הוראות
 

ארגצ'יני

  • טוחנים כוס גרגרי תירס למרקם גס
  • מחממים שמן זית בסיר ומאדים את הבצל והסלרי
  • מוסיפים שום, אורז וגרגרי תירס הנותרים ומערבבים
  • מוסיפים טימין ויין לבן עד שמתאדה
  • מוסיפים מצקת ציר ירקות עד לספיגה וכך מוסיפים כל כמה רגעים עוד מצקת ומצמצמים עד שהאורז 80% רך
  • מוסיפים את התירס הטחון וממשיכים לבשל עד שכמעט כל הנוזלים נספגים
  • מתקנים תיבול ומורידים מהאש
  • משתחים על מגש ומקררים לגמרי
  • יוצרים כדורים ומצפים אותם בקמח, ביצה ופרורי לחם
  • מטגנים בשמן חם עד לקבלת צבע זהוב

רוטב

  • לחתוך את העגבניה לשישיות ולתבל במעט שמן זית מלח ופלפל
  • לצלות בחום של 200 מעלות עד להזהבה ולהניח בצד
  • במעבד מזון להניח את החלמונים השום והחרדל לטחון ולהוסיף שמו לאט תוך כדי טחינה עד להווצרות קרם
  • להוסיף את שאר המרכיבים ולטחון עד קבלת קרם חלק
  • לתקן תיבול

הגשת המנה

  • לזלף את האיולי לכלי קטן ולהגיש לצד האנצ'יני
Keyword ארנצ'יני - כדורי אורז

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דירוג מתכונים




Don't Miss! random posts ..

דילוג לתוכן