כרעיים במילוי אורז וכבד
ציוד
- תבנית אפיה
- תנור
מצרכים
- 4 יח' כרעיים
מילוי
- 1 יח' בצל קצוץ
- 2 כפות שמן
- 250 גרם כבד עוף צלוי מעט וקצוץ גס
- 1/2 סלסלת פטריות שמפיניון קצוצות
- 1/4 כוס צימוקים
- 1/4 כוס צנובר קלוי
- 1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה
- 1 כף סילאן
- 1/2 כוס אורז מבושל
מרינדה
- 2 כפות דבש
- 1 כף טימין
- 1 שן שום כתוש
- 2 כפות שמן זית
לנוזל בתבנית
- 1 כוס מיץ תפוזים סחוט
- 1 יח' תפוז
- 5 שיני שום
- 1 ענף טימין
- מלח, פלפל
הוראות
מילוי
- מטגנים בצל בשמן עד הזהבה
- מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן מעט
- מוסיפים את הכבדים ומקפיצים כדקה
- מוסיפים את שאר המרכיבים למעט האורז
- מתקנים תיבול ומצננים
- מערבבים את התערובת עם האורז המבושל ומניחים בצד
- מרוקנים את הכרעיים מהעצמות
- ממלאים את הכרעיים בתערובת וסוגרים בעזרת קיסם
- מערבבים את מרכיבי המרינדה ומעסים את העוף הממולא
- מניחים בתבנית ויוצקים מסביב מיץ תפוזים, שיני שום שלמות עם הקליפה, טימין, מלח, פלפל ופרוסות תפוז
- מכסים את התבנית בנייר פרגמנט ונייר כסף ומכניסים לתנור בחום של 180 מעלות כשעה
- לאחר שעה מורידים את הכיסוי וממשיכים לאפות עוד חצי שעה עד להזהבה